Announcement

Collapse
No announcement yet.

Problem with database connection in production environment

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Problem with database connection in production environment

    Hello,

    When i Deploy a project to a production environment and i run a application which is using a database connection (like a grid or a form application) i get the following error:

    Error while accessing the database:
    No database selected
    SELECT DISTINCT HG_ID, HG_OMSCHRIJVING FROM Hoofdgroepen ORDER BY HG_ID

    The database connection is configured and tested thru the environment configuration.

    Is there something i am doing wrong?
    Is there a config file where the database settings are stored?



  • #2
    Re: Problem with database connection in production environment

    Hello,

    Hello,

    I see in de "prod.ini" file in the production environment that the database name is missing.
    I added the databasename manual and after that te application works.

    Some how the configuration in the production environment does not save the database name to the "prod.ini" file.

    I am using XAMP 1.7.1 on this Windows 2003 server.
    What is the best software to use?

    Comment


    • #3
      Re: Problem with database connection in production environment

      Hello,

      I changed to Wamp on the server and replaced PHP with version 5.2.11.
      Now the databasename is saved to the ini file and the application works fine..

      Comment

      Working...
      X