Announcement

Collapse
No announcement yet.

old bug still occurs

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • old bug still occurs

    When I start a freshly generated application I get
    Notice: Undefined property: start_ini::$nm_con_db2 in C:\Program Files (x86)\NetMake\v7\wwwroot\scriptcase\app\DOHMWWW\st art\start.php on line 528 when I start the application just below the menu.

    It's been reported over and over again.

    But the bug has become more serious. I can regenerate what I want but the message does not go away. Originally if I regenerated the error would disappear and re-appear after a while. I have the MySQL edition, but this error also occurs at the university with the enterprise edition.

    Please tell me how to get rid of this message. I don't use db2.
    Last edited by aducom; 08-27-2013, 04:42 PM.
    Albert Drent
    aducom software netherlands
    scriptcase partner, reseller, support and (turn-key) development
    www.scriptcase.eu / www.scriptcase.nl

  • #2
    Originally posted by aducom View Post
    When I start a freshly generated application I get
    Notice: Undefined property: start_ini::$nm_con_db2 in C:\Program Files (x86)\NetMake\v7\wwwroot\scriptcase\app\DOHMWWW\st art\start.php on line 528 when I start the application just below the menu.

    It's been reported over and over again.

    But the bug has become more serious. I can regenerate what I want but the message does not go away. Originally if I regenerated the error would disappear and re-appear after a while. I have the MySQL edition, but this error also occurs at the university with the enterprise edition.

    Please tell me how to get rid of this message. I don't use db2.
    Hello Mr. Albert,

    Let me help you! Send me your application with problem and CREATE the tables involved so that we can simulate your problem and forward it to our development team.

    Send to e-mail bugs@scriptcase.net and inform the link of this topic.
    Best Regards,
    John L. Santos

    Bug Tracker Team
    NetMake - IT Solutions

    Comment


    • #3
      Since the latest update this is a very persistant problem. I have the issue on the university and I have the issue on my own instance. You can re-generate but the errormessage doesn't go away. I will send the full project to you today.
      Albert Drent
      aducom software netherlands
      scriptcase partner, reseller, support and (turn-key) development
      www.scriptcase.eu / www.scriptcase.nl

      Comment


      • #4
        I second the attention to this! I thought I was doing something wrong.

        Comment


        • #5
          I have sended the full code, database dump and screenshot to show the problem.
          Albert Drent
          aducom software netherlands
          scriptcase partner, reseller, support and (turn-key) development
          www.scriptcase.eu / www.scriptcase.nl

          Comment


          • #6
            Hi Albert,
            I started poking around my code on my boxes. I have never had this particular error before.

            I can see where the array is created in any of the apps, and where it is used in a few places. It looked like there was some association with persistent connections, like maybe the array is used to store persistent connections???? I could be all wrong - just kind of following hunches, but maybe the array either doesn't get used (and fails) until something on the server happens. Perhaps the connections never release or go to too many... I don't know much about this at all. But it may be something to check. Can you restart the Apache and maybe clear all connections and see if that causes the error to go away for a while?

            Just for the hell of it, look at the directives on your machines. On mine, I do not have max_connections , rather , it has mysql.max_persistent Unlimited Unlimited

            I also noticed the C: drive in the path, so this is on a windows box... I am on Linux on production... and have started my SC7 dev ONLY on linux box. Are both your dev and production on Windows? If so, maybe it is related to a LAMP implementation issue on Windows?

            You said it was around for a long time, that it would happen but when you regen it would clear up for awhile... I wonder if that is a clue. Does regen and/or redeploy reset something , like the connections on the server? Maybe the new SC7 release that is failing more consistently has some change that makes it have a lower threshold for such a problem? Or maybe the regen/deploy does not clear the connection(s)... if that is even the problem.

            If it would be of help to you, we could run a test app and DB set up on my Webfaction account if you want to test it up there. I can make a folder available for you if you need it. Skype or email tomorrow if I can assist in any way.

            I am again just shooting in the dark here, but I feel your pain.

            Hope SC can reproduce it quickly and solve
            Jamie

            PS Here is more from my phpinfo:

            mysql

            MySQL Support enabled
            Active Persistent Links 0
            Active Links 0
            Client API version mysqlnd 5.0.10

            Directive Local Value Master Value
            mysql.allow_local_infile On On
            mysql.allow_persistent On On
            mysql.connect_timeout 60 60
            mysql.default_host no value no value
            mysql.default_password no value no value
            mysql.default_port no value no value
            mysql.default_socket /var/lib/mysql/mysql.sock /var/lib/mysql/mysql.sock
            mysql.default_user no value no value
            mysql.max_links Unlimited Unlimited
            mysql.max_persistent Unlimited Unlimited
            mysql.trace_mode Off Off

            Comment


            • #7
              Hello,

              I will contact our bugs team regarding the issue.

              thanks,
              Bernhard Bernsmann

              Comment


              • #8
                Hi Jamie, It's an odd error / problem. Point is that it is occuring on a windows 2008 server installation aswell as a local installation on windows 8 (7 before). It simply comes and goes. If I regenerate it used to go away and it would reappear after a while. I never saw this issue on the production site only under development. I'm not using DB2 by the way. I managed to get rid of this problem because I needed to change a field property and regenerated. My team members are having the same issue and I realy don'tknow if the issue is due to database connections, php ini settings etc.But the only thing in common is that both are using the inbound php apache installation of scriptcase itself. In production we use uniform server. But in development we alll share the same settings don't we? (Except the mysql (aducom) and oracle (university) installation. So I guess that it's most logical a php issue, but who knows ... Tnx for thinking with me.
                Albert Drent
                aducom software netherlands
                scriptcase partner, reseller, support and (turn-key) development
                www.scriptcase.eu / www.scriptcase.nl

                Comment


                • #9
                  It sure would be great if we had a better bug tracking system here on SC... where each one would get an assigned name and all forum posts and other info could be tracked against it. I know SC staff probably don't want to advertise deficiencies in SC, BUT transparency would help all of us. It is not like all us of forum users and even people Googling SC before purchase don't see the problems anyway. I know SC tries to fix things, and must have an internal bug tracker, but again, why not centralize all of it for us too. It could even be a closed list, available only to paid customers?

                  The most troublesome issues, like the one Albert is describing above, often turn out to be a combination of different issues. It may even be some setting or programming change in SC7.X that works 95% of the time and never fails for SC staff/machine stacks, but nevertheless is a 'bug' preventing normal operation of SC or an SC generated site.

                  All the above is intended to be read by SC staff and other interested parties - as a friendly suggestion

                  Albert, I was just thinking... IF SC can't reproduce the problem... could we make a VM machine of some kind (Windows) and load up a SC production site on it that will fail? Then send them the virtual machine?
                  Just a thought.

                  I am watching how this gets resolved by SC - as I am poised to switch over my projects to 7, BUT I am still hanging back on 6 out of trepidation. I love the SC7 stuff I just did at work, but my project is so large and complex, I don't want to spend next 2 months debugging

                  Comment


                  • #10
                    These issues are like going with your car to a garage with the complaint 'my car is making some odd noise...sometimes'. Regarding the bugtracker, the language is a *real* problem for Netmake. A lot of their staff (devs and support) do not speak or write English, but just Portuguese. The mantis they use is also Portuguese only. I have ventilated some ideas with SC staff (and you and Reinhard RHS) for this as you know. But we still have a little argument about some essential things. I hope to clear this out asap. I know that SC is still trying very hard to get the support up to a better and higher standards and I hope they will succeed.
                    Albert Drent
                    aducom software netherlands
                    scriptcase partner, reseller, support and (turn-key) development
                    www.scriptcase.eu / www.scriptcase.nl

                    Comment


                    • #11
                      I would suggest for them to get less people but better trained and with the English skills. So far I haven't spoke with one person in the support team who can speak English at least to the level I could understand. Most of the time talking/writing/reading with them is just guessing. With this quality of support Net Make will have very hard way to succeed. I wonder how come some companies from other countries (i.e. Germany, Turkey, Sweden, Russia) have no as much problems with English (?).
                      I have worked for a software company in Poland (20 years ago) and if anybody would even impose puting a Polish language into the code - they would call him IDIOT!. This was simply clear that no matter what country the development takes place for the future benefit of the software the development, help, support must start in English initially, then later it can be translated to other languages.
                      I do not know even ONE COMPANY who succeed which writes the code in other than English language. SC is full of Portugese and this was the worst thing they could have done to this (otherwise great product).
                      Hopefully there is still time to fix the code, and everything else.... until another company will develop similar product but with much better quality and support.

                      I'm not writing this to you - Albert, as you probably agree on that 100%, but rather hoping somebody from Net Make will read it and implant in the brain the idea and need for change !

                      CHEERS!
                      -----------------------------------------
                      Arthur Klisiewicz
                      dATA POINT SOFTWARE
                      www.datapointsoftware.com

                      Comment


                      • #12
                        Well I'm not from Germany, Turkey, Sweden nor Russia. But yes I agree that if you want to support your product internationally you should at least have support employees who are able to communicate in English. I have put my remarks regarding this often in this forum.

                        But I'm not so sure about " if anybody would even impose puting a Polish language into the code - they would call him IDIOT!. "
                        I'm from the Delphi world and there are loads of great Russion dev's creating great components for Delphi. But I have loads of samples proving you're mistaken ... But the're Russian, not Polish ;-)
                        Albert Drent
                        aducom software netherlands
                        scriptcase partner, reseller, support and (turn-key) development
                        www.scriptcase.eu / www.scriptcase.nl

                        Comment

                        Working...
                        X