Announcement

Collapse
No announcement yet.

Turkish character set problem

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Turkish character set problem

    Hello,

    I am using HTML Editor to edit long texts. When I press save in this editor some turkish characters distorted as below. Please note that before saving in this editor, there was no characterset problem in text.


    tüketicilere mülkiyet kararlarında ihtiyaç duydukları kaynakları ve bilgileri en iyi ve en detaylı şekilde sağlayarak, tƒ¼keticileri desteklemeye odaklanan

    Please help me about this problem, I am using UTF-8 in the project.

  • #2
    Do you have selected the right characterset on your database connection?
    Albert Drent
    aducom software netherlands
    scriptcase partner, reseller, support and (turn-key) development
    www.scriptcase.eu / www.scriptcase.nl

    Comment


    • #3
      Hello,

      Sure, I have selected right characterset on DB connection. (UTF-8)
      This problem only occurs on HTML Editors. I have turkish characters in other Textbox fields and I am updating them without any problem

      Comment


      • #4
        I think it's an issue that SC should take care of. But meanwhile it might be an option for you to solve this manually by hacking into the used TinyMCE. See: http://www.tinymce.com/wiki.php/Conf...ntity_encoding

        I hope this will help.
        Albert Drent
        aducom software netherlands
        scriptcase partner, reseller, support and (turn-key) development
        www.scriptcase.eu / www.scriptcase.nl

        Comment


        • #5
          Hello,

          Please contact our support regarding this issue. Our chat is active on workdays from 8:00am to 6:00pm (GMT -3), and our ticket system is always available.

          regards,
          Bernhard Bernsmann

          Comment


          • #6
            Hello Bartho,

            I dont have support licence. Since this is bug, please send your development team

            Originally posted by bartho View Post
            Hello,

            Please contact our support regarding this issue. Our chat is active on workdays from 8:00am to 6:00pm (GMT -3), and our ticket system is always available.

            regards,
            Bernhard Bernsmann

            Comment


            • #7
              Hello Ibrahim,

              Is the issue only happening on your HTML editor? Or does the issue occurs anywhere else?

              I will talk to our bugs team regarding the issue.

              regards,
              Bernhard Bernsmann

              Comment


              • #8
                Hello Bartho,

                As I see it is only happening on HTML editor.
                Other fields runs correctly.

                Thanks

                Comment

                Working...
                X