Announcement

Collapse
No announcement yet.

After deleting application obscure results apply ** serious bug **

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • After deleting application obscure results apply ** serious bug **

    I created an application which should start automatically in insert mode. I used the macro sc_apl_conf for that. It worked well, but after some modifications it did start on a new record but the new button was not visible. I tried a lot but could not get it working so I deleted the application and copied a working application and renamed that to the original application name. Although similar, the copied application did not show up the button. Then I deleted it again and created a new application to start up from scratch. I used the same application name and had the same issue. As the last option I created a new application **under a new application name** and it worked!

    Conclusion: if you delete an application it does ***not**** delete all of it in the database, some settings remain. I did clear cache etc. it simply didn't work. So if you have obscure errors and need to recreate do not use the same filename again.

    I consider this a serious bug. It would be great if you would implement a function to verify the status of an application in the sqlite database. I can dive into that myself, but with the lack of info it's a puzzle.
    Albert Drent
    aducom software netherlands
    scriptcase partner, reseller, support and (turn-key) development
    www.scriptcase.eu / www.scriptcase.nl

  • #2
    Have you exit SC after app delete and restart then?
    Best regards: - Reinhard -

    I use ScriptCase 8 Enterprise Edition, Version 8.(latest)

    Comment


    • #3
      Originally posted by RHS View Post
      Have you exit SC after app delete and restart then?
      yes, i even have rebooted the pc just to get rid of cache.
      Albert Drent
      aducom software netherlands
      scriptcase partner, reseller, support and (turn-key) development
      www.scriptcase.eu / www.scriptcase.nl

      Comment


      • #4
        Hello,

        Issue reported to our bugs team.

        regards,
        Bernhard Bernsmann

        Comment


        • #5
          Originally posted by aducom View Post
          I created an application which should start automatically in insert mode. I used the macro sc_apl_conf for that. It worked well, but after some modifications it did start on a new record but the new button was not visible.


          Hello,

          What changes you made so that the button was not displayed?
          Best Regards,
          John L. Santos

          Bug Tracker Team
          NetMake - IT Solutions

          Comment


          • #6
            That's the problem, you alter masks, labels, display type, lookup's etc. Then suddenly the button is missing but it's hard to find out which modifcation 'did this'. The point is that if you unset a radiobutton the editfield might disappear but the text and data remain. Same goes for fields. If the field is not on the screen you cannot easily select it while there's still (event) code involved. If while processing the application settings got an error it will include code you cannot see nor expect to be.

            I removed the application and could only get a working version by using an unused appname. If I used the same filename then it will not work: conclusion: things are not deleted completely...
            Albert Drent
            aducom software netherlands
            scriptcase partner, reseller, support and (turn-key) development
            www.scriptcase.eu / www.scriptcase.nl

            Comment


            • #7
              I can 100% confirm that. Same thing happened in sc6 as well.

              Comment


              • #8
                Yes i have olso this problem deleting and restoring application with the same name and after that i receive the more strange error
                this is a very BUG but a very BUG

                Is two time that i needed to recreete two project this is the third and is very discontent of this situation.

                for other operation of deletin of field and readded have same problem
                There is a way to clean the database ??????
                Last edited by VDPVince; 01-31-2014, 09:09 AM.

                Comment


                • #9
                  Thanks so much Albert; this explains to me the trouble I've been involved in because of a deleted application and re-using it's name.

                  Comment

                  Working...
                  X