Announcement

Collapse
No announcement yet.

Grid search using multiple fields does not work

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Grid search using multiple fields does not work

    I posted this issue 2-3 days before, today I found a new issue related to the same thing, the link of the new issue is listed below therefore I believe this is a BUG that needs to be looked into it since there has been no replies with a solution provided and only one question which did not help the bug. Here is the bug.

    Multi Search on Grid does not work
    I need help on setting up a grid with multi-search fields. I have a search on a grid app with multiple fields one is a date with search criteria = between two values and other search fields to filter records with.
    On a grid app we have a Search menu. Under the search then settings there is an option named "Search Criteria" where we can select between using the "OR" condition or the "AND" condition when more than one search field is used.

    I have a date search set with criteria to search records that have a date between 2 dates plus several other fields I can filter from.
    When I use the date with an "OR" condition under setting, the query filter does not seem to work because it returns "all" the records on the table.
    When I use the date with an "AND" condition nothing is returned.
    Setting debug mode I can see how the queries are formed and that is the reason I get everything back or nothing.

    This query has the "OR" option under Search Settings. This query returns EVERYTHING on the table
    disregarding the date limitation (between jan1 2012 and 12-31 2012)
    SELECT entry_date, field1, field2, field3, field4, field5
    from table1
    where entry_date between '2012-01-01 00:00:00' and '2012-12-31 23:59:59' and
    field1 = 0 or field2 = 0 or field3 = 0 or field4 = 0 or field5 = 0 LIMIT 0,27 *

    This query has the "AND' option selected under Search Settings. This query results returns NO RECORDS
    SELECT entry_date, field1, field2, field3, field4, field5
    from table1
    where entry_date between '2012-01-01 00:00:00' and '2012-12-31 23:59:59' and
    field1 = 0 and field2 = 0 and field3 = 0 and field4 = 0 and field5 = 0 LIMIT 0,27 *

    How can I make the query to only return the records between the dates selected and ignore the rest of the fields on the search since I don't use them or who can I make that query work when using the date filter in conjunction with another filter ??

    Note that all the search fields except for the date field are defined under the search menu as "SELECT' fields with a query to select the record Id plus the descriptions from their appropriate tables so there is nothing out of the ordinary other than having more than one search field.


    http://www.scriptcase.net/forum/show...s-doesn-t-work

  • #2
    Hello,

    Issue reported to our bugs team.

    regards,
    Bernhard Bernsmann

    Comment


    • #3
      Replies to bug corrections

      Originally posted by bartho View Post
      Hello,

      Issue reported to our bugs team.

      regards,
      Bernhard Bernsmann

      How are bug corrections reported back the person that reported the bug and is there a time-frame when the bug will be resolved?

      Comment


      • #4
        Hello Javier,

        Our bugs team haven't defined a fix date yet (assuming the issue is in fact a bug).

        But if you want a close follow up on the issue, I recommend you to contact our bugs team at bugs@scriptcase.net.

        regards,
        Bernhard

        Comment


        • #5
          The issue is in fact a bug otherwise, the search panel should return the data requested as per the multiple filter/field search feature. "This used to work but no longer does"!!!.
          You must only be testing by entering a date and nothing else and getting the results the very first time but once the user goes back to the search screen the search no longer works.
          One more thing. I have to hit the clear button for a new search to take effect but again, "it only works using one single field at a time", using more than one field to search simply does not work. Your comment "(assuming the issue is in fact a bug)" is kind of a bad comment to make to a customer seeking for help and is one of the reasons I keep away from paying for support when "bugs" are not taken seriously by your team, historically most issues reported go unresolved and are not addressed, we never hear back nor are we contacted about it, "seriously".

          Comment


          • #6
            Hello Javierx,

            I'm sorry if I sounded harsh by saying "assuming the issue is in fact a bug". I didn't meant that this isn't a bug, I just meant that the issue is still being analyzed by our bugs team. And once they run several tests on the issue, they will register your issue on our internal bug tracker (mantis).

            regards,
            Bernhard

            Comment


            • #7
              Originally posted by bartho View Post
              [...] they will register your issue on our internal bug tracker (mantis).
              I would like to look at that ... and other user certainly.
              Best regards: - Reinhard -

              I use ScriptCase 8 Enterprise Edition, Version 8.(latest)

              Comment


              • #8
                Has there been any updates on this issue yet?

                Comment


                • #9
                  Originally posted by javierx1 View Post
                  Has there been any updates on this issue yet?
                  After a day of fart arsing about trying to get a multiple field search to work I now see it seems to be a bug that was reported a while back.

                  So, given that it's stopped my project cold, any progress on a fix or a suggestion for a reasonable work around; I need to have the user search inclusively (AND) on three fields.

                  Thanks
                  The GuiGuy
                  ... from Down Under

                  Comment


                  • #10
                    Scriptcase Team is not responsive at all

                    Originally posted by GuiGuy View Post
                    After a day of fart arsing about trying to get a multiple field search to work I now see it seems to be a bug that was reported a while back.

                    So, given that it's stopped my project cold, any progress on a fix or a suggestion for a reasonable work around; I need to have the user search inclusively (AND) on three fields.

                    Thanks
                    I have not heard anything, last suggestion I submitted is for Scriptcase to create a log file where defects would be listed with a status for us to know when something got resolved but as usual and since I am not a "paying" customer I have heard absolutely nothing from Scritpcase and my project just like your is at a "dead end".

                    Comment


                    • #11
                      Hello guys,

                      I will contact our bugs team regarding the bug current status.

                      regards,
                      Bernhard Bernsmann

                      Comment


                      • #12
                        Hi,
                        In the sense that I have paid for the license, but not support, I am a paying customer.

                        In any case, this bug is serious enough to be a deal breaker AFAIAC, so the SC7 team really ought to give the matter some close attention.

                        As an aside, for the first time I am doing a bit of work with SC and MS Access. It is disheartening that there are a number of issues that prevent code for MS Access project being instantly portable to other dbs.

                        Cheers
                        The GuiGuy
                        ... from Down Under

                        Comment


                        • #13
                          Thanks, Bernhard.

                          Cheers
                          The GuiGuy
                          ... from Down Under

                          Comment


                          • #14
                            Bartho, how about an update on this bug, has it been forgotten again?.... Now you are coming up with a new version, how can you have a new version with the OLD BUGS unresolved??... I don't believe bugs are taken serious at all it has been a very long time since this bug was brought up and was forgotten now somebody else is reporting the same bug we are told again is going to be reported to the bug team but that is the end of it.. why!!!.

                            Comment


                            • #15
                              Hello,

                              I will contact our bugs team asking for the current bug status.

                              regards,
                              Bernhard Bernsmann

                              Comment

                              Working...
                              X