Announcement

Collapse
No announcement yet.

BUG: Autocomplete with sc_concat not work

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • BUG: Autocomplete with sc_concat not work

    When to an Autocomplete Text or an Autocomplete Number field with the Lookup Query for example:
    Code:
    SELECT tblcountryid, sc_concat(de,' ', code)
    FROM tblcountry
    then the Autocomplete function does not work. SC 8.1.039

    Please fix.

    Best regards
    Steve

  • #2
    then the Autocomplete function does not work. SC 8.1.039
    Works perfectly for me. Can you explain under wich situation is not working for you?
    /Giuseppe

    Professional Scriptcase Services
    Some Customers opinions

    Comment


    • #3
      I have two tables. One with the countries...
      Code:
      CREATE TABLE IF NOT EXISTS `tblcountry` (
        `tblcountryid` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
        `code` char(2) CHARACTER SET utf8 NOT NULL,
        `en` varchar(50) COLLATE utf8_unicode_ci NOT NULL DEFAULT '',
        `de` varchar(50) COLLATE utf8_unicode_ci NOT NULL DEFAULT '',
        UNIQUE KEY `tblcountryid` (`tblcountryid`) USING BTREE
      ) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_unicode_ci;
      And one with locations (plants):
      Code:
      CREATE TABLE IF NOT EXISTS `tblplant` (
        `tblplantid` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
        `tblcountryid` int(11) NOT NULL,
        `plantname` varchar(255) NOT NULL,
        `plantidnr` varchar(255) NOT NULL,
        PRIMARY KEY (`tblplantid`),
        KEY `tblcountryid` (`tblcountryid`)
      ) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;
      Whe i make a form on tblplants with a number autocomplete field on tblcountryid to tblcountry with this lookup statement:
      Code:
      SELECT tblcountryid, sc_concat(de,' ', code)
      FROM tblcountry
      then the autcomplete not work. With this lookup
      Code:
      SELECT tblcountryid,de
      FROM tblcountry
      it works perfect!

      Comment


      • #4
        True, is not working for me either with your tables
        /Giuseppe

        Professional Scriptcase Services
        Some Customers opinions

        Comment


        • #5
          Hi
          okay, i just reported the bug to bug@scriptcase.net

          Best regards
          Steve

          Comment


          • #6
            Hello,

            This problem has been reported to our development team.

            Artur Oliveira told you that if you remove the 'COLLATE utf8_unicode_ci' of the columns 'en' and 'de' will work.


            Thank you!
            Last edited by John L. Santos; 05-19-2016, 05:49 PM.
            Best Regards,
            John L. Santos

            Bug Tracker Team
            NetMake - IT Solutions

            Comment

            Working...
            X