Announcement

Collapse
No announcement yet.

Macro sc_connection_edit bug when used in grid onRecord event

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Macro sc_connection_edit bug when used in grid onRecord event

    I have been using sc_connection_edit very successfully to change database at login time, once changed it is noticed by all other applications, and works perfectly.

    However, when using sc_connection_edit in a grid's onRecord event, the connection does not change.
    I believe that the connection is only being opened at application init time.
    When the sc_connection_edit macro is executed, it should set a flag in the appropriate database object so that the next database access forces a reconnect.


    To reproduce:

    Import project from http://www.lahar.net/bug_demo/sc8_20...4_bkp_Test.zip

    Create the database using SQL: http://www.lahar.net/bug_demo/bug_demo_database.sql

    Dave
    Dave Prue
    Code Whisperer
    Lahar International Corp
    www.lahar.net

  • #2
    I have updated the sample project to include two grids, one to demonstrate the bug and one to demonstrate my workaround.

    The new project is at http://www.lahar.net/bug_demo/sc8_20...7_bkp_Test.zip

    It uses the same database link in my previous post.

    Dave
    Dave Prue
    Code Whisperer
    Lahar International Corp
    www.lahar.net

    Comment


    • #3
      Hello,

      Issue reported to our bugs team.

      regards,
      Bernhard Bernsmann

      Comment


      • #4
        Has anyone been able to reproduce?

        Status?
        Dave Prue
        Code Whisperer
        Lahar International Corp
        www.lahar.net

        Comment


        • #5
          So I guess I should not waste my time creating apps to demonstrate a bug, if nobody at NetMake is willing to take the time to look.
          Dave Prue
          Code Whisperer
          Lahar International Corp
          www.lahar.net

          Comment


          • #6
            Hello, is anyone there?
            Dave Prue
            Code Whisperer
            Lahar International Corp
            www.lahar.net

            Comment


            • #7
              Hello Dave,

              I will verify the current bug status with our team.

              Thanks,
              Bernhard Bernsmann

              Comment


              • #8
                Bartho,

                Any response? This is a genuine bug, and my demo project shows how to fix it. I am doing NetMake's work for them. They could at least take the time to look at it.
                It has been almost 2 months since I gave this information. Many new releases, none repairing this problem.

                Dave
                Dave Prue
                Code Whisperer
                Lahar International Corp
                www.lahar.net

                Comment


                • #9
                  Originally posted by daveprue View Post
                  Bartho,

                  Any response? This is a genuine bug, and my demo project shows how to fix it. I am doing NetMake's work for them. They could at least take the time to look at it.
                  It has been almost 2 months since I gave this information. Many new releases, none repairing this problem.

                  Dave
                  In addition to that, please inform about the status of our reported bug (university) too as we have sent sample application(s).
                  Albert Drent
                  aducom software netherlands
                  scriptcase partner, reseller, support and (turn-key) development
                  www.scriptcase.eu / www.scriptcase.nl

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by bartho View Post
                    Hello Dave,

                    I will verify the current bug status with our team.

                    Thanks,
                    Bernhard Bernsmann
                    Bernhard,

                    It has been two months since I reported this and almost a month since you told me you would check the status.

                    Can I get the courtesy of a meaningful reply?

                    Dave
                    Last edited by daveprue; 01-13-2015, 06:56 AM.
                    Dave Prue
                    Code Whisperer
                    Lahar International Corp
                    www.lahar.net

                    Comment


                    • #11
                      Still waiting...
                      Dave Prue
                      Code Whisperer
                      Lahar International Corp
                      www.lahar.net

                      Comment


                      • #12
                        Just curious. Don't understand why you need a connection edit on record
                        /Giuseppe

                        Professional Scriptcase Services
                        Some Customers opinions

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by Giu View Post
                          Just curious. Don't understand why you need a connection edit on record
                          Did you look at the sample project I uploaded?

                          Dave
                          Dave Prue
                          Code Whisperer
                          Lahar International Corp
                          www.lahar.net

                          Comment


                          • #14
                            No sorry..I will try to check later. Im out of my PC some days
                            /Giuseppe

                            Professional Scriptcase Services
                            Some Customers opinions

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by bartho View Post
                              Hello Dave,

                              I will verify the current bug status with our team.

                              Thanks,
                              Bernhard Bernsmann
                              Bernhard,

                              It has now been more than 3 months since I reported this bug and provided a project showing the fix.
                              It has been more than two months since you said you would verify the bug status.
                              I have gotten no response at all.

                              Please respond to my questions:

                              1. Did anyone try to reproduce the problem?

                              2. Is the problem scheduled to be worked on?

                              3. When can we expect a fix?

                              Ignoring the problem, and ignoring the repeated requests for status will not make this go away.

                              I provided an example fix that would probably only take 5 minutes to make.

                              Handling bug reports in this manner is exactly what angers and frustrates customers.

                              Read this thread entirely and then try to tell me that NetMake is not undependable and unreliable?

                              Dave
                              Last edited by daveprue; 02-26-2015, 01:11 AM.
                              Dave Prue
                              Code Whisperer
                              Lahar International Corp
                              www.lahar.net

                              Comment

                              Working...
                              X