Announcement

Collapse
No announcement yet.

Details missing after screen update

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Details missing after screen update

    When you change fields on your grid (ie. by the menu item field positioning) then after change the details are empty:

    I added an extra field to the query: MONTHS_BETWEEN (SYSDATE, birthdate) / 12 AS age,

    If I put this field on the grid, the details will be empty, if you remove it from the grid, the details are shown.

    By the way, I have some samples where it's completely unclear why the details are empty.
    Albert Drent
    aducom software netherlands
    scriptcase partner, reseller, support and (turn-key) development
    www.scriptcase.eu / www.scriptcase.nl

  • #2
    You're probably going to have to put together an example, Albert.

    I have a lot of grids with added fields, similar to what you described, and the data is filled in the grid and the detail.

    One possible difference: I always try to use the field properties to perform tricky SELECTs v using the grid's SQL properties. ScriptCase will mangle even simple SQL in unpredictable ways, and I don't trust it beyond "SELECT * FROM table ORDER BY column;"

    This is obviously a slower solution, but it has the advantage of only breaking one field when it's Monday morning and your fingers are still 4 keys thick from caffeine depravation.

    Comment


    • #3
      Hi aducom,

      I have tried to perform the same that you. I have created an grid application with the following SQL:

      SELECT
      PRODUCT_ID,
      PRODUCT_NAME,
      PRODUCT_DESCRIPTION,
      CATEGORY,
      PRODUCT_AVAIL,
      LIST_PRICE,
      MIMETYPE,
      FILENAME,
      IMAGE_LAST_UPDATE
      FROM
      DEMO_PRODUCT_INFO

      And after, I added: MONTHS_BETWEEN(SYSDATE, '2014-12-01') as TEST. But, the detail is showing okay. Did you do any stuff different?
      --
      Caio Guerra
      Scriptcase - Web Developer
      www.scriptcase.net

      Comment


      • #4
        Not too long ago i had the same bug without any usage of MONTHS_BETWEEN(), but just empty details on some of my grids. It seemed difficult to reproduce as sometimes suddenly the details would be filled just by switching some fields to the 'not shown'-page. Anyways i don't seem to be getting the bug anymore (had details switched off for a bit since i encountered it, just put it back on, seems all good).

        -Matt

        Comment

        Working...
        X