Announcement

Collapse
No announcement yet.

Internent display of forms

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Internent display of forms

    Hi,

    I am about to be driven to the bottle

    I have an application (one to many form) www.clbls2.com.au/saftgt, when I use IE or FF on my internal network, the same network where the application is hosted, it displays correctly. See attached image.

    When I display from the internet, it is incorrect , see attached image.

    This app display details a car and then up to 4 photos of the car in a one to many form

    Things that I have tried include

    clear all cache and history
    Scriptcase V8...latest updates
    upgrade to PHP 5.4
    what I have noticed pressing quick ctrl f5 a couple of time in quick succession from the internet sometimes corrects the problem.
    Sometimes if I click to the next image and return the first image it corrects the problem

    The only difference between the internet and internal network is I have a Fritz box modem (besides all the the HW on the internet before the image gets to the external browser)

    What I have noticed is the details of the car are displayed very quickly, however it takes a while to display the iframes with with the images.
    Is there a time out problem somewhere and ctrl F5 sometimes corrects this ....i have run out of ideas....appreciate any assistance in this
    Attached Files

  • #2
    Export both to files and do a file compare. You may find the issue then.

    Comment


    • #3
      I guess your problem is due to the fact that the browser downloads the images asyncronously.

      Outside your local netwrok it's likely the image is downloaded as last, after the browser has already sized the page and cannot adjust the page size anymore.

      Inside your local network, the image is downloaded much quicker, enough to know its dimensions before finishing to paint the page.

      You may try with this:
      http://stackoverflow.com/questions/1...s-fully-loaded
      Massimiliano Campagnoli

      Comment


      • #4
        i found myself with a very similar problem and that's why i opened a topic in the forums about how to force a form to use the entire space of the screen, this is the link i hope this works for you.

        http://www.scriptcase.net/forum/show...light=kafecadm

        Long story short i force the iframe to use the 100% of the visual height, by using vh units on the application css.

        regards

        Comment


        • #5
          Hi All,

          Thank you for your reply and appreciate the help. With my limited knowledge of php scripting i have implemented the change as below in my php.ini file. It does not change anything

          output_buffering 12288 12288

          I will need to study kafecadm option in detail to understand how that fits into my scritcase app.....which may take me days.....any other ideas or assistance would be appreciated

          Comment


          • #6
            Hi,

            I am still have problems with the screen layout to the following

            www.clbls2.com.au/saftgt

            When displayed from the internal network it shows the correct sized details screen.

            when displayed from the internet it shows the incorrect sized details screen.

            see attached images
            Attached Files

            Comment


            • #7
              Interesting I see a: height: 184px; in the source code.

              <iframe border="0" id="nmsc_iframe_liga_form_gt_register_upload" marginwidth="0" marginheight="0" frameborder="0" valign="top" height="100" width="100%" name="nmsc_iframe_liga_form_gt_register_upload" scrolling="auto" src="/saftgt/form_gt_register_upload/?script_case_init=834&amp;script_case_session=548g 3m4k1rcsad15h8vis4oo92&amp;script_case_detail=Y" style="height: 184px;"></iframe>


              This does tell me that the iframe is 184 pixels in height.

              Comment


              • #8
                I would try this in the onLoad event of your first (outermost) form:

                Code:
                echo "<style> #nmsc_iframe_liga_form_gt_register_upload { height: 100vh !important;} </style>";
                Dave
                Last edited by daveprue; 02-23-2015, 06:49 AM.
                Dave Prue
                Code Whisperer
                Lahar International Corp
                www.lahar.net

                Comment


                • #9
                  HI Dave,

                  That works great, however i get a "close output" block in the middle of the screen. click next details for the next car and the box appears

                  I have limited PHP knowledge and tried to comment things out, but no luck. Appreciate your help. See attached screen
                  Attached Files

                  Comment


                  • #10
                    hi...sorry same link www.clbls2.com.au/saftgt

                    Comment


                    • #11
                      That thing is from your debug window which you left on apparently. In firefox use F12, and use the little square with an arrow in it on the window that appears. Click that one and oint to your window and you will see that it says that it is the debug window. Tip of the day: get firefox and use F12 or get the firebug extension on firefox as well and use F12. It will show a lot of interesting stuff for any web developer.

                      Comment


                      • #12
                        henryluiz,

                        Yes, just edit the included form and select Application in the left menu and turn off debugging.

                        Dave
                        Dave Prue
                        Code Whisperer
                        Lahar International Corp
                        www.lahar.net

                        Comment


                        • #13
                          All fixed except for IE

                          Hi All,

                          Thank you for the help. Dave you piece of code worked and after disabling the debug it looks good. However only for Firefox and Chrome. IE Ver 8 it still does not display correctly. Normally I would not worry about this, however IE is widely used and appreciate an ideas on this problem.

                          see attachment.

                          same address www.clbls2.com.au/saftgt

                          regards
                          Henry
                          Attached Files

                          Comment


                          • #14
                            Hi,

                            I have realized that IE 8 is not supported by MS let alone anyone. so please ignore the above question.

                            I would like to thank all for the help in assisting me in resolving this problem. it has been logged with Scriptcase for sometime with little direction.

                            I have now gone live with the site and for those interested the address is www.safairmontgt.com.au

                            Once again thanks to all.

                            Comment


                            • #15
                              Bicentennial-Man__3_small.jpg
                              One is glad to be of service.
                              Last edited by daveprue; 02-24-2015, 05:12 AM.
                              Dave Prue
                              Code Whisperer
                              Lahar International Corp
                              www.lahar.net

                              Comment

                              Working...
                              X